JACOB

Letar efter något som jag inte vet om det kommer tjäna något till'

Jacob började utforska musiken tillsammans med en god vän vid namn Julius kretschmer. Detta var under andra ring i gymnasiet. De lyssnade och rappade med till Snook, Looptroop Rockers och Timbuktu på hög volym i Hägersten. Under åren bestämde dem att göra sig ett namn och blev då hiphop duon ”Aldo & Jacke”.

 

Under namnet Aldo & Jacke släpptes en EP och flertalet singlar, bl.a. ”Najs mode” som kom ut 2016 och peekade på en 21:a plats på topplistan Viral 50 i Sverige.

 

Jacob hade länge gått runt med tankarna om att vilja utforska och satsa på en solokarriär. Han var intresserad av att se vad det skulle kunna mynna ut i. Under våren 2017 så gick Jacob igenom en svår separation och därefter valde han att resa utomlands och blev borta 2 månader på egen hand, en fantastiskt lärorik resa med mycket intryck. Detta sedan uppföljt av en fullspäckad sommar och en flytt till Göteborg för att påbörja universitet. Där kraschade han. ”Det var som att någon långsamt sänkte belysningen i rummet och när jag ville höja den så gick det inte” Han avslutade sina studier och flyttade tillbaka till Stockholm, där han i ensamheten skrev låten ”300”. Hösten 2017  föll sista ordet på plats,”300” blev en ren och ärlig låt.

 

Den 25e december 2017  åkte Jacob med sin pappa, tre systrar och sin bonusmamma till Australien för att hälsa på släkt. Där låg solen på, där vände det. Kroppen fylldes med d-vitamin, tillvaron kändes ljusare och ljusare. Den 19:e oktober 2018 släppte Jacob sin debut som soloartist, ”300 / Solen ligger på” en ren, ärlig känslosam reflektion av hur han mått under hösten och vintern 2017. Detta blev startskottet för Jacobs solokarriär. 

AIRIK

Ensamheten har varit lika mycket av en börda som en frälsning'

Airik... eller kanske Airik Hungri? har åkt en viss bergochdalbana genom musiken. 

 

I ung ålder blev Airik exponerad för en berättarform som inte var någon annan lik, rapp. Det dröjde inte länge till att han skrev sina egna texter och gav sina strömmande tankar en möjlighet för avtappning. 

 

Uppvuxen i Södertälje Stad, där han också satte fot i sitt första professionella studiosammanhang. Efter misslyckade skivbolagsmöten med sina första demos, ännu mindre lyckade indiependentprojekt, bristande respons på otaliga mängder undergroundspelningar och fortsatt spenderad tid slitandes på golvet som industrimekaniker bestämde sig Airik för att göra en drastisk förändring. Han flyttade norrut till staden Falun, för att komma bort från allt och ge sin musik en ärlig chans. 

 

Väl i Falun bildade han producentkollektivet Grey Noise som skulle visa sig kvarstå än idag men i en ny form. Det tog tid, dom vred, vände och tränade på hantverket i tre år. Det var dax, dom packade väskan och flyttade alla till Göteborg. 

 

I Göteborg, där artister vanligen flyttar från, inte till. Men det skulle inte stå i vägen för Airik, han hittade en ballans mellan att blanda sin arbetsnarkomani med en nypa nöje. Han fick tid att skriva, han fick tid att producera och han fick tid att släppa sin debutsingel, Funnit Min Plats. 

 

Tillsammans med skivbolaget Höstlöv jobbar Airik konstant med att försöka hitta nya sätt att berätta sina historier med. Hans skapande handlar inte om "artisteriet", det handlar om musiken.

JARNSTAM

HÖSTLÖV INSPELNINGAR / Management & Skivbolag / Alla rättigheter reserverade